четверг, 23 марта 2017 г.

Найпоширеніші мови світу

10. Французька мова Одна з найбільш часто вживаних мов у світі, 129 млн людей спілкуються цією мовою. Крім Франції, на цій мові зазвичай говорять в багатьох інших країнах по всьому світу, таких як Канада, Бельгія, Камерун, Гаїті і Руанда.
9. Малайсько — індонезійська мова  На цій мові спілкуються 159000000 людей, в основному в Малайзії та Індонезії.
8.Португальська мова З 191 мільйонами аудиторією португальська стає восьмою найпоширенішою мовою в світі. У цих країнах поширена португальська: Бразилія, Мозамбік, Макао, Ангола та Венесуела та інші. 
7. Бенгальська мова  Бенгальська інша поширена мова, якою говорять більш ніж на 211 млн. людей по всьому світу в 2015 році. Крім того що вона є основною мовою в Бангладеш, який має населення 120 млн. Ця мова однаково популярна і в інших індійських штатах.
6. Арабська мова Арабська теж поширена мова, нею розмовляють 246000000 людей по всьому світу. Це одна з найдавніших мов у світі і широко поширена в країнах Близького Сходу, включаючи Саудівську Аравію, Ірак, Єгипет, Кувейт, Йорданія і Сирія. Арабська мова також була оголошена другою офіційною мовою ООН в 1974 році.
5. Російська мова Близько 277 000 000 людей спілкуються російською мовою. Російська мова також є однією з шести офіційних мов ООН. 
4. Іспанська мова   Майже з 392 млн. чоловік по всьому світу говорить іспанською. Крім Іспанії, ця мова також поширена в майже у всіх країнах Центральної Америки і країнах Південної Америки.
3. Хінді  Оскільки Індія є одним з найбільш густонаселених країн у світі, його мова хінді стає третьою найпоширенішим мовою в усьому світі (497 млн людей спілкуються цією мовою). Успіх індійської кіноіндустрії на глобальному рівні є ще однією причиною популярності цієї мови. 
2. Англійська мова  Наступна серед найпоширеніших мов у світі — це англійська, якою говорять майже в кожній країні по всьому світу. Близько 508 млн людей спілкуються цією мовою. США, Австралія, Нова Зеландія, Великобританія, Канада, Південна Африка і Гонконг є одними з країн, де ця мова дуже популярна. 
1.Мандарин   Мова Мандарин — найпоширеніший мова в світі (більше 1 млрд. людей розмовляють цією мовою). Якщо врахувати що населення Китаю більше млрд. людей, не важко здогадатися що мандарин — найбільш поширена мова в Китаї.
Джерело: http://dovidka.biz.ua/nayposhirenishi-movi-svitu/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий